Bibelen om kvinder

“En kvinde skal lade sig belære i stilhed og underordne sig i alt; men at optræde som lærer tillader jeg ikke en kvinde, heller ikke at bestemmer over en mand; hun skal leve i stilhed.”

Første Timotheusbrev 2,11-12

Ved menstruation skal to turdelduer ofres:

“Når hun er renset for sin blødning, skal hun tælle syv dage frem; derefter er hun ren. På den ottende dag skal hun tage to turtelduer eller to dueunger og bringe dem til præsten ved indgangen til Åbenbaringsteltet, og præsten skal ofre den ene som syndoffer og den anden som brændoffer. På den måde skaffer præsten hende soning for Herrens ansigt for urenheden ved hendes blødning.”

Tredje Mosebog, kapitel 15, vers 28-30

Sælg kvinder som slaver:

“Når en mand sælger sin datter som trælkvinde, skal hun ikke frigives på samme måde som trællene.”

Anden Mosebog, kapitel 21, vers 7

“Ligeledes vil jeg, at kvinder skal være ærbart og ikke prangende klædt, deres pynt skal ikke kunstfærdige håropsætninger og guld eller perler eller dyrt tøj, men gode gerninger, som det sømmer sig for kvinder, der vedkender sig deres gudsfrygt.”

Første Timotheusbrev 2,9-10

“Når en mand træffer en jomfru, der ikke er forlovet, og han griber fat i hende og har samleje med hende, og de bliver grebet, skal den mand, der havde samleje med pigen, betale hendes far halvtreds sekel sølv, og hun skal være hans kone, fordi han voldtog hende. Han må ikke sende hende bort, så længe han lever.”

5 Mosebog 22,28-29

Skriv et svar